Slik bor du på 20 kvadratmeter

Det første året mitt i Bergen har jeg bodd på studenthybel. Dette er trolig den minste plassen jeg noen gang kommer til å bo på, derfor har det oppstått både morsomme og uheldige situasjoner. I og med at jeg om et par uker skal flytte ut herfra og inn i leilighet sammen med kjæresten min, hadde jeg lyst til å ta et par (fine) bilder av hybelen som jeg kunne poste her!

Derfor: Velkommen til min hybel på 20kvm!

hybel1

hybel5

hybel10

Jeg skulle gjerne likt å sett denne hybelen i virkeligheten før jeg bestemte meg for at det var her jeg ville bo. Det er ikke så mye plass å boltre seg på, og man har alle oppholdsrommene samlet, soverom, stue, kjøkken og inngangsparti i ett! Jeg var klar over at det ikke ville være så god plass, men 20 kvm var virkelig mye mindre enn forventet.

– Survival guide ala. studenthybel –
#1. Rot tar opp veldig mye plass og får hybelen til å se mindre ut enn den allerede er. Derfor: ikke rot. Legg alltid ting på plass.
#2. Ikke sitt inne på hybelen en hel dag. Det ser dårlig ut på skrittelleren når du bare har gått tre skritt til kjøkkenet eller badet et par ganger om dagen. I tillegg til at det alltid er godt å komme seg ut i løpet av dagen.
#3. Det er ikke plass til så mange møbler. Velg derfor det aller mest nødvendige. Det vil si seng/sovesofa og spisebord/pult.
#4. Oppvaskmaskin eksisterer ikke, så du må vaske alt opp for hånd. Vaskemaskin og tørketrommel befinner seg på et eget vaskerom.
#5. Blir du lei av å sitte på et rom, har du ikke et annet å heller oppholde deg i.

hybel6

Med det håper jeg en slik hybel nok blir aktuell for flere 😉 Jeg synes i hvert fall det har vært både koselig og utfordrende å bo her. Jeg har hatt dager hvor jeg har stortrivdes og dager hvor jeg må komme meg ut så fort som mulig for å få litt «space», noe som kanskje er forståelig!

Reklamer

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s